+385 (0) 21 611 177
·
[email protected]
Kontakt

HRVACE – ZMAJ 3:0 (par forfe)

DONESENA ODLUKA!

Komisija za žalbe NS Split danas 02. prosinca 2020. god. je objavila Odluku koju je donijela 25. studenog 2020. god. (nakon 7 dana), kojom je potvrdila Odluku povjerenika za natjecanje 3. HNL Jug a koji je neodigranu utakmicu 14. kola 3. HNL Jug između NK Hrvace i HRNK Zmaj registrirao  3:0 (par forfe) za NK Hrvace.

U obrazloženju Odluke o odbijanju naše žalbe navodi se da Nalaz o zaraženosti jednog igrača je uzet u obzir, ali potvrda o samoizolaciji  7 igrača nije uzeta u obzir jer ju je Nastavni zavod za javno zdravstvo dostavio izvan roka (ponedjeljak).

Svi skupa smo svjedoci da su se do sada odgodile mnoge utakmice svih rangova natjecanja u Hrvatskoj i ne znamo da li su svi  poštivali rokove za dostavu dokumentacije , ali znamo da  je bilo više slučajeva kada su se odgađale utakmice pa čak i prve lige i to samo na temelju sumnje u zarazu, a bez obzira o kojem rangu natjecanja je riječ, pravila u ovom slučaju bi za sve trebala biti ista.

Poslušajte kako je Povjerenik za natjecanje HT Prve lige Josip Brezni odgodio utakmicu

https://sport.hrt.hr/667361/uoci-dvoboja-u-osijeku-dvojica-igraca-lokomotivepozitivna?jwsource=cl

Svjedoci smo o svakodnevnim rekordnim  brojkama zaraženih virusom COVID-19, te na žalost i velikom broju preminulih osoba.  Iz tog razloga je i Odlukom Stožera CZ  prekinuto natjecanje u 3. HNL Jug kolo prije kraja jesenskog dijela sezone.

Sve ovo nam govori da se  HRNK Zmaj  u ovom našem slučaju ponašao odgovorno slijedeći i pridržavajući se svih uputa od strane epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Županije splitsko-dalmatinske, te s pažnjom i brigom za zdravlje kako svojih igrača, tako i igrača i trenera NK „Hrvace“ s kojim se trebala odigrati utakmica i svih službenih osoba koji su morali biti nazočni toj utakmici, a na žalost ova donesena Odluka nije donesena u duhu navedenih vrijednosti.

Ovdje možete pogledati našu Žalbu te Odluku komisije za žalbe NS Split.