+385 (0) 21 611 177
·
[email protected]
Kontakt

NAJAVA: U SUBOTU SUSJEDSKI DERBI!

HRNK Zmaj vs NK Urania

3,HNL JUG – 29. Kolo

HRNK Zmaj vs NK Urania

Nogometaši Zmaja u subotu na GSC Makarska dočekuju Uraniju. Derbi je to dva susjeda kako u zemljopisnom smislu tako i na prvenstvenoj ljestvici 3. HNL JUG. Gosti iz Baške Vode nalaze se na sedmoj poziciji s 39 bodova, dok je Zmaj osmi s bodom manje zbog kazne oduzimanja jednog boda (slučaj Hrvace).

U prošlom kolu Urania je kao domaćin pobijedila Jadran LP, dok je Zmaj poražen u Dubrovniku.

U jesenskom dijelu sezone, Zmaj je gostovao u Baškoj Vodi u 12. kolu i izgubio rezultatom 1:0. Jedini pogodak na tom susretu postigao je Stipe Brnić, igrač koji je osam godina nosio „crveni“ dres.

Dugo su se vukli repovi nakon tog susreta a završio je tako da je glavni sudac dobio negativnu ocjenu, zbog nedosuđenog kaznenog udarca i nepriznatog pogotka za Zmaj.

ZMAJ NEPORAŽEN NA GSC MAKARSKA

Nakon loše predstave u prošlom kolu u Dubrovniku, prilika je ovo i izabranicima Darka Vlatkovića da dobrom igrom u lokalnom derbiju poprave loš dojam iz tog susreta, te da i dalje GSC Makarska ostane neosvojiva tvrđava.

U 13 odigranih utakmica u Makarskoj, Zmaj ima 10 pobjeda i tri neodlučena susreta i jedina su momčad u 3. HNL Jug koja nema poraz na domaćem travnjaku.

Susjedski derbi sudi Ivan Vukančić (Benkovac), a pomoćnici su mu Petar Mijić (Rodaljice) i  Šime Žilić (Škabrnja). Četvrti sudac je Matej Čulina (Zadar). Delegat je Srećko Vučković (Krvavac).

Utakmica se igra u subotu, 15.05.2021. u 17:00 sati i igra se bez gledatelja!

Trener Darko Vlatković uoči derbija:

“Iako je svaka utakmica ista, ova je ipak posebnija od ostalih. Dodatan motiv, od samog suparnika, nije potreban. Priželjkujem izvrsnu nogometnu predstavu i nova tri boda na kontu Zmaja”.

SRETNO ZMAJU!