+385 (0) 21 611 177
·
[email protected]
Kontakt

SENIORI ZMAJA U BROJKAMA !

Seniorska momčad Zmaja završila je prošlu natjecateljsku sezonu u 3. HNL Jug na 13. mjestu.

Odigrane su ukupno 34 prvenstvene utakmice, od čega smo imali 11 pobjeda, 10 neriješenih susreta i 13 poraza uz gol razliku od 28 postignutih i 39 primljenih pogodaka (-11).  S osvojena 43 (42%) boda zauzeli smo 13. mjesto na prvenstvenoj ljestvici u 3. HNL Jug.

U protekloj nogometnoj sezoni Zmaj su vodila dva trenera.  U prvom dijelu momčad je poveo Vik Lalić koji je vodio prvih 13 susreta.

U tih 13 utakmica osvojeno je isto toliko bodova (33 %) uz 3 pobjede, 4 neriješena susreta i 6 poraza. Na prvenstvenoj ljestvici Zmaj je zauzimao 16 mjesto, nakon čega je sporazumno raskinut ugovor o treniranju s Lalićem te je imenovan novi trener Darko Vlatković, prof. koji je vodio momčad do kraja sezone. U tih 21 utakmicu ostvario je 8 pobjeda, 6 neriješenih susreta te 7 poraza te s 30 (48 %) bodova završio natjecanje na 13 mjestu prvenstvene ljestvice.

Najveću pobjedu (3:1) Zmaj je ostvario protiv NK Osk na GSC Makarska, dok smo najveći poraz doživjeli u Hrvacama (3:0).

Zmaj je u ovoj protekloj sezoni postigao 28 golova (0,8 po utakmici) i najlošija smo momčad po broju postignutih pogodaka. Primili smo 39 (1,1) gol po susretu što nas je smjestilo na 7 mjesto najboljih obrana.

U protekloj sezoni minutažu su upisala čak 38 igrača. U zimskom prijelaznom roku klub je napustilo 11 igrača: Josip Bartulić, Josip Bauk, Nikola Mihanović, Miro Kovačić, Petar Kovačević, Ševko Okić, Josip Rakić, Ante Sokol, Helleson T. B. Honorato, Duje Lozić i Ivan Brkulj.

Toni Katić, Ivo Boban, Stipe Tokić, Luigi Mišević, Fatjon Bunjaku, Bleond Rexhepi, Stanko Marić, Leart Zekolli, Luka Blažević, Daniel Tom Kraljević, Luka Roso i Karlo Marić su novi igrači koji su došli za proljetni dio prvenstva.

S prosjekom od 24,29 godina druga smo najstarija momčad lige poslije Zagore, a u posljednjem 34. kolu imali smo momčad koja je imala prosjek od 20 godina, dok smo u 15. kolu imali najstariju momčad s prosjekom od 27 godina.

Najviše nastupa u protekloj sezoni imao je Danijel Rašić koji je usto uz Bunjakua najbolji strijelac s 5 postignutih pogodaka.

Mladići Zmaja Stipe Serdarević i Antonio Rudelj nalaze se u Top 10 po broju nastupa u prvoj momčadi, a svoje minute iskoristili su i Ivan Antunović, Roko Biličić, Lovre Čović, Toni Nikolić i Žarko Jerčić koji su budućnost Zmaja.

Matej Lozina skupio je najviše opomena (7), dok su po jedan put Fatjon Bunjaku i Marin Božić napustili teren zbog izravnog crvenog kartona prije kraja susreta.

 

 

 

 

Zmaj je tako završio svoju drugu sezonu nakon povratka u trećeligaško društvo bez bilo kakvih turbulencija, te nakon pauze do druge polovine srpnja, spremno dočekuje novi format natjecanja u 3. HNL Jug koji će od sada biti četvrti rang natjecanja.